TOSYlaiset kunnallisvaaliehdokkaat Turussa

 

Eero Kivinen

Vaalinumero 351

Olen Eero Kivinen, 29-vuotias sosiaalipolitiikan opiskelija. Olen ehdolla kuntavaaleissa, koska kuntapolitiikassa tehdään kaupunkilaiselle näkyvintä politiikkaa ja tämän olen ehdokkaana ajamassa politiikkaa erityisesti nuorten ja opiskelijoiden hyväksi.

Näissä vaaleissa päätetään merkittävästi Turussa asuvien asioista, joten tärkeimpinä asioina nostan vaaleissa esille koulutuksen. Nykyisessä työssäni sosiaalipoliittisena asiantuntijana olen huomannut, miten opiskelijoiden hyvinvointi jokaisella koulutustasolla on päässyt liian pitkälti unohtumaan kuntapäättäjiltä ja tähän tulee saada muutos. Nuoret ja opiskelijat kantavat tämän kaupungin huomenna, joten tänään heistä tulee pitää huolta.
Esimerkiksi ammatillisen koulutuksen mittavat leikkaukset iskevät puoleen kokonaisesta ikäluokasta ja tässä kunnan tulee tulla vastaan ja tehdä mahdollisimman hyvin oman alueensa politiikkaa, jotta koulutusleikkausten tuomat vaikutukset eivät hylkää tulevaisuuden osaajia.
Koulutuspolitiikka on nytkin hyvinvointipolitiikan ohella tärkein kunnan tehtävä, jolloin valtuustoon kannattaa äänestää vankkumatonta koulutuksen tasa-arvon ja tuloksellisuuden puolustajaa, kuten minua.


Petra Peltonen

Vaalinumero 383

Turussa on paljon petrattavaa!

Olen 26-vuotias uuden sukupolven sosialidemokraatti. Toimin tällä hetkellä Turun nuorisolautakunnan varapuheenjohtajana sekä varavaltuutettuna. Haluan, että Turku on kaupunki, johon jokainen haluaa tulla, eikä kukaan halua lähteä.

Opiskelijoiden mahdollisuuksia jäädä Turkuun valmistumisensa jälkeen täytyy lisätä. Kaupungin, korkeakoulujen ja yritysten välistä yhteistyötä vahvistamalla yhä useampi opiskelija pystyisi tekemään esimerkiksi lopputyönsä tai korkeakouluharjoittelunsa Turun alueella.

Kannatan Turun kävelykeskustan laajentamista ja kevyen liikenteen väylien parantamista. Joukkoliikennettä täytyy kehittää nykyistä ympäristöystävällisemmäksi ja todelliseksi vaihtoehdoksi yksityisautoilulle kaupungin sisällä.

Turku on kiistatta Suomen kulttuuripääkaupunki. Myös urheilukulttuurille ja opiskelijakulttuurille täytyy olla paikkansa tässä kaupungissa. Turun kaupungin tulee tehdä yhteistyötä urheilu- ja opiskelijajärjestöjen kanssa, jotta erityisesti suuremmat tapahtumat näkyvät positiivisella tavalla kaupunkikuvassa.

www.petrapeltonen.fi

@petrattavaa


Piia Noronen

Vaalinumero 376

Hei! Nimeni on Piia Noronen. Olen 27-vuotias turkulainen yliopisto-opiskelija. Tällä hetkellä viimeistelen maisteriopintojani Turun yliopistossa. Minulle tärkeitä asioita ovat perhe, ystävät ja urheilu. Harrastuksiini kuuluu pyöräily, kuntosali, koripallo, uinti ja lenkkeily.

Haluan olla luomassa vihreämpää Turkua, joka on tulevaisuudessa Suomen johtava joukkoliikennekaupunki. Turulla on vielä paljon kehitettävää pyöräily- ja jalankulkuväylien suhteen. Tarvitsemme enemmän pyöräily- ja jalankulkuväyliä ja vähemmän autoteitä! Onhan Turun tavoitteena olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2040 mennessä. Haluan olla mukana tukemassa kestävän kehityksen mukaisia ilmastotavoitteita.

Turku on yksi suurimmista opiskelijakaupungeista. On tärkeää, että Turku näyttäytyy jatkossakin opiskelijaystävällisenä kaupunkina, jossa on mukava asua ja opiskella.

Turussa on varmistettava pienten opiskelija-asunnoiden saatavuus ja kohtuuhintaisuus hyvien kulkuyhteyksien päästä. Turun Ylioppilaskylä tarvitsee myös kehittämistä, kuten paremmat kevyenliikenteen väylät, lisää viheraluieita sekä paremmat julkisen liikenteen yhteydet keskustaan. Turkulaisesa päätöksenteossa tarvitaan enemmän opiskelijoiden ääntä kuuluviin, koska muodostavathan he suuren osan turkulaista väestöä.

Jokaisella turkulaisella tulisi olla mahdollisuus harrastaa ja viettää vapaa-aikaansa mieleisekseen kokemiensa asioiden parissa. Turussa on pidettävä huoli siitä, että jokaisella, niin lapsella kuin aikuisilla, on mahdollisuus harrastaa esimerkiksi liikuntaa, käsitöitä ja teatteria oman mielenkiintonsa mukaan.

Nähdään kampuksella ja tehdään yhdessä opiskelijoiden Turku!

Nettisivut: www.piianoronen.fi

Ig p.i.i.j.a

Twitter: @PiiaNoronen


Wille Jäntti

Vaalinumero 344

Hävikkiruualle hyötykäyttöä!

Turun pitää näyttää esimerkkiä muulle Suomelle edistyksellisillä päätöksillä. Vaaliteemoja ovat maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille, hävikkiruoka myyntiin halvalla ja selvitys voisiko ajokortin teoriaopinnot suorittaa osana toisen asteen tutkintoa halutessaan, missä tahansa kaupunkimme oppilaitoksissa.

Nimeni on Wille Jäntti. Opiskelen matematiikan opettajaksi Turun yliopistolla toista vuotta. Luonteeltani olen asiallinen ja puhelias, vaikka asiapäätöksissä ensin pohdin ja kuuntelen muita ennen omaa päätöstä.

Mielipide löytyy kaikkeen, joten kysy sinulle tärkeästä asiasta willejantti@gmail.com
Tai lue lisää www.facebook.com/wikke95
Ig _wikke

Tulevaisuuden Turku rakennetaan yhdessä!


Neea Kähkönen

Vaalinumero 356

Olen 22-vuotias matkustamisesta unelmoiva yhteisöpedagogiopiskelija Humakista.

Toimin tällä hetkellä Lounais-Suomen Demarinuortenpuheenjohtajana. Työskentelen osa-aikaisesti kahvilassa ja työkokemusta on kertynyt palvelualalta monta vuotta. 

Olen muuttanut Turkuun opiskeluiden perässä ja usein törmään ajattelevani, että vitsi miten siistiä, että asun Turussa. Tää kaupunki elää, päivisin ja öisin. 

Nautin kahviloista, kirppareista ja puhtaasta luonnosta. Rauhallinen järvimaisema tai vilkas kaupunki miljöö, molemmat tuntuvat kodilta.

Haluan Turkuun alle 25-vuotiaille ilmaisen ehkäisyn. 

Haluan, että Turussa tehdään Suomen parasta nuorisotyötä. Haluan, että Turku on Suomen viihtyisin kaupunki joka tarjoaa monipuolisia tapahtumia ympäri vuoden.

Kannatan autotonta keskustaa ja kaupunkipyöriä.